Weboldalkészítés a legjobb tapadásért

Szerintem az egyik legjobb munka a weboldalkészítés. Hogy miért? Nos, ennek több oka is van. Programozni bárki meg tud tanulni, akár otthon ülve is, hiszen az ehhez szükséges szakirodalmak nagy része ingyenesen elérhető az interneten. Ráadásul a számítógépes kódolás nem annyira nehéz, mint elsőre tűnik, hiszen a programnyelv ugyan olyan, mint bármelyik létező nyelv, viszont logikus, így könnyebben tanulható. Miután elsajátítottuk, hogy miként tudunk parancsokat közölni a számítógéppel, már csak a saját kreativitásunk szabhat határt műveinknek. Aki weboldalakat alkot, az különösen jó helyzetben van, hiszen a mai világban teljességgel elengedhetetlen a cégeknek, hogy rendelkezzenek egy ilyen oldallal. Vagyis munka az van bőven, de persze ugyan így vetélytársak is akadnak.

Viszont a legfontosabb ok, amiért én szeretem ezt a munkát, az nem más, mint a rengeteg információ, érdekesség, amivel munkám közben kapcsolatba kerülök. Legutóbb például egy autószerviznek készítettem weboldalt és webshopot. A jó munkához természetesen szükséges volt, hogy egyeztessek a megrendelővel személyesen is. Az oldal készítése során rendkívül sok érdekességet hallottam. A legjobban az ragadt meg az emlékezetemben, amit a gumikról hallottam.

Állítása szerinte rengeteg olyan ember van, aki nem szokta az adott évszakhoz igazítani az autójának az abroncsait. Bevallom őszintén, hogy velem is gyakran előfordult már, hogy nem cseréltem le a téli gumikat nyáron sem, mivel egyszerűen nem tartottam fontosnak. Elvégre is, ami a rossz időben jól működik, az a jó időben is jól kell, hogy működjön, nem igaz? Mint kiderült egyáltalán nem igaz.

Az abroncsok ugyanis más összetételből készülnek, attól függően, hogy milyen hőmérsékleti viszonyok között, milyen terepen szeretnénk használni őket. Révén, hogy nem nagyon szoktam túrázni, engem a terepjáró kerekek nem izgattak annyira. A hétköznapi autóra valók viszont annál inkább.

Tehát a más-más összetételű gumik, másként viselkednek az adott hőmérsékleten. A téli gumi például nyári nagy melegben gyorsabban elkopik. Ezért, ha huzamosabb ideig használjuk őket, akkor egy idő után veszíteni fogunk a tapadásunkból, ráadásul sokkal hosszabb útszakasz kell a megálláshoz is, mint új gumiknál. Viszont télen sem szabad nyári gumit használni, mivel azok jóval lassabban melegszenek fel, és így a hideg időben alapból kevesebb tapadást biztosítanak, mint téli társaik. Ez a fentebb említett hatásokhoz vezet, ami szintén balesetveszélyes.

Ráadásul nem csak ezt kell figyelembe venni, hanem a gumi barázdáinak a mélységét is. Amikor a gumi elkopik, akkor az árkok mélysége is egyre kisebb és kisebb lesz, ami ahhoz vezet, hogy már nem fogják tudni ellátni a feladatukat a gumik. A túl kicsi árkok ugyanis nem fogják tudni elvezetni a megfelelő mennyiségű vizet, amikor esőben kell vezetnünk, sem pedig a havat, hogy télen készülünk valahova. Ezért aztán az autónk csúszkálni fog, és meg-megúszik majd. Ez szintén igencsak balesetveszélyes, mivel ilyenkor szinte teljesen irányíthatatlanná válik az autó. Én nem szívesen találnám magam ennyire kiszolgáltatott helyzetben.

Aki viszont figyel rá, hogy mindig a megfelelő szett gumit rakja fel, annak nem kell aggódnia, ráadásul az abroncsok élettartama is megnő, ha a megfelelő viszonyok között alkalmazzuk őket. Emiatt nem kell sűrűn cserélni őket.

Aki a macerától fél az gondolja át alaposabban a dolgot. Évente általában kétszer kell megejteni a kerékcserét, és ha mindent jól csinálunk, akkor egy szett gumi elég sok évig kihúzza. Vagyis újat venni is ritkán kell. Amikor mégis erre kerül a sor, akkor sem kell aggódni. Rengeteg információt tudhatunk meg az interneten keresztül arról, hogy milyen abroncsokat érdemes megvenni, és hol juthatunk hozzá a nekünk legmegfelelőbb gumikhoz, a legjobb áron. Ráadásul, aki nem tudja, hogy milyen méretekkel rendelkezik autójának a kerek, az se keseredjen el, mivel nagyon sok helyen, autómárka alapján is lehet keresni, így lényegében a bolt automatikusan a számunkra megfelelő gumikat fogja kiválasztani.

Ha nem szeretnénk mozdulni sem, akkor akár házhoz is szállítathatjuk új szerzeményeinket, hiszen a legtöbb helyen ez sem tart tovább egy vagy két napnál.

Ezek után nincs kifogás, mindenki az évszaknak és időjárásnak megfelelően készítse elő az autóját, mielőtt útnak indul.

Ez a fentebbi történet is jól mutatja, hogy milyen hasznos, és érdekes dolgokra deríthet fényt az ember, miközben megalkot egy új weboldalt. Az ügyfél is elégedett, én is tanultam valami újat, ráadásul még pénzt is kerestem. Lehetne ennél jobb munkája az embernek? Talán csak szövegíróként.