Weblapfejlesztés és bukósisak akció

Vannak azok az emberek, akik semmiben sem jók, mégis mindenhez értenek. Na, nem nagyon, csak kicsit, de így is sokkal színesebb kis foltjai társadalmunknak, mint mondjuk azok az emberek, akik csak egy dologhoz értenek, ahhoz viszont nagyon. Ez a kedves ismerősöm egyébként nem csak a széles érdeklődési körének köszönheti, hogy ilyen sok mindennel találkozott már fiatal kora ellenére, hanem leginkább annak, hogy mindig is igyekezett elkerülni azt, hogy kötött időben, számára nem megfelelő munkát kelljen végeznie. Volt ő már minden: web programozó, masszőr, statiszta, sofőrkísérő, sajtkészítő, villamosmérnök hallgató, bróker, és a többit pedig már nem jegyzem.

Tipikusan az az ember, akire az életművész kategória ráhúzható. Nem tud zenélni, nincsenek kiemelkedő képességei, viszont nagyon sok dolog érdekli, a tudományoktól kezdve a legkönnyedebb műfajokig. Már a megismerkedésünk is elég érdekesen zajlott, így az elejétől fogva tudom, hogy aki velem szemben áll az vagy egy igazi zseni, vagy pedig egy igazi őrült. Éppen ültem a vonaton és egy híres fantasy könyvet olvastam, amikor megjelent Tibi, leült velem szembe, és elkezdett hozzám beszélni. Mint később kiderült, nagyon megtetszettem neki, de aztán annyit beszélgettünk és olyan mélységű dolgokról, hogy egy kósza kaland helyett igazi barátság szövődött kettőnk közt, ami már tíz éve tart. A tíz év alatt rengeteget változtunk mind a ketten, hol jó, hol rossz irányba, de ő még szerencsére mindig az a kedves srác, akit anno megismerhettem a vonaton. Az azóta eltelt idő alatt végigasszisztálhattuk, ahogy felnövünk és elkezdjük élni önálló életünket, már-már szülői segítség nélkül. És itt jöttek azok a kis apró, trükkös megoldások, amikről mesélni akartam Nektek.

Tibi érettségi után elkezdte a villamosmérnöki kari tanulmányait, majd amikor bebizonyosodott számára, hogy ez korántsem az a világ, ami őt igazán érdekelné, ezért kimaradt az egyetemről és alkalmi munkákkal elkezdte keresni a kiutat a saját maga által ásott csapdából. Egyszer csak megvilágosodott és web programozást kezdett tanulni, miközben tovább csinálta az érdekesebbnél érdekesebb melókat. Amint a web programozói iskolát elvégezte, egyből tovább állt és kiképezte magát masszőrnek. Most már évek óta egyszerre foglalkozik masszőrködéssel, web fejlesztéssel, és szinte nincs olyan film, amit Magyarországon forgattak volna az ő statisztálása nélkül. De az továbbra is elképzelhetetlen, hogy ilyen szintű agyi tevékenységgel valami hétköznapi, unalmas, napi 8 órás munkát végezzen.

Most épp felkérte az egyik gyerekkori ismerőse, hogy segítse őt ki a vállalkozásával kapcsolatban. A srácnak van egy motoros kiegészítőket és felszereléseket forgalmazó kisüzlete nem messze Tibi lakásától. Ezt még az édesapjától örökölte, viszont ő nyitna tovább a 21. század felé, éppen ezért elhatározta, hogy webshopot hoz létre a forgalom növelésének érdekében. Fel is kereste Tibit, hogy előálljon a nagy bukósisak akció előtti ötletével. Tibi annyira belelkesedett, hogy jóval áron alul elvállalta a megbízást, ráadásul elkezdett az agya a kreatív vonalon is mozogni, így kitalálta, hogy az egyik közös ismerősünkkel csinálnak a webshop mellé egy kiegészítő applikációt ami a bukósisak akciót hivatott hirdetni.

Értesüléseim szerint minden a legnagyobb rendben halad, kicsit most talán felfüggesztette az egyéb programjait és tényleg azokra a dolgokra koncentrál, amiket szeret, és amik most már végre elindíthatják azon az úton, amit évek óta keres. Persze az is meglehet, hogy csak a mostani lelkesedés hajtja egy darabig, aztán ahogy vége a projektnek, inkább visszatér a kényelmes, ám de mégis izgalmakkal teli életéhez. Ez még a jövő zenéje.