Számítógép szaki angol nyelvtanfolyamon

Köztudott, hogy a számítógép nyelve, az angol. Mindenkinek, aki informatikai ágazatra adja a fejét, jól kell beszélnie angolul.

A választás

Nem tudom, hogy mi tévő legyek. A fiam, első évfolyamon van e-commerce-402822_1280informatika szakon. Ezzel nem is lenne gond, hiszen ő választotta, és szereti is, inkább, a nyelv az ami nehézséget okoz a számára. A legnagyobb gond az, hogy nem is igazán szereti, így nem akarja tanulni. Most felvetettük neki, hogy részt vehetne, egy angol nyelvtanfolyamon, hátha könnyebb lenne utána. Még az is lehet, hogy meg is szeretné a nyelvet, ezzel a saját dolgát is megkönnyítené. Neked lenne ötleted, hogy hogyan könnyíts meg a dolgát, vagy hogyan szerettesd meg vele a nyelvet?

Minden más tantárgyat szeret valahogy a nyelvet nem igazán.

A jövő

Mindenképpen valamit a számítástechnika terén szeretne dolgozni majd idővel. Mindig is érdekelte a számítógép. Persze minden gyerek érdeklődik a számítógép iránt, ha másért nem is, akkor azért, mert látja a szüleit dolgozni rajta.

Nálunk is innen jött valószínű a számítógép iránti szeretete, érdeklődése, mert a férjem is azzal dolgozik. Igaz, ő nem informatikus, hanem tervező, de folyton a gépnél ül.

Én mindenképpen szeretném, hogy ha lehet, menjen, és tanuljon majd tovább főiskolára, vagy egyetemre. Persze, nem a diploma miatt gondolom, hanem mert minél többet tud ebben a szakmában, annál jobb helyet talál magának. Sőt, ha szerencséje van, akkor már az egyetem évei alatt talál magának valami jó helyet, ahol akár gyakorlaton lehet, s később pedig alkalmaznák.

Ha jó esze lesz hozzá, és ügyes lesz, tapasztalat szerzése után igen jó keresetre tehet szert. Az egyik ismerősöm Budapesten informatikus. Még úgy is megéri neki, hogy naponta ingázik 60 kilométert a munkahelye és az otthona között. Konkrétan nem tudom, hogy mennyit keres, mivel soha nem kérdeztem meg, csak azt hogy majdnem fél millió forintot. Igaz, ő már tett le az asztalra, és évek óta ott van, gondolom ez is befolyásoló tényező, de ha nem érné meg neki, biztosan nem csinálná. Szép családi házat építettek, napelemmel felszerelve, szépen kialakított udvarral. Két fiúk van, nekik is megvan mindenük. Persze soha nem éltek nagy lábon, de mindenük megvolt.

Tehát azért mindent összevetve érdemes informatikusnak tanulni, mert a jövő egyik szakmája, és még kifizetődő is a munka.