Nézzünk egy pozitív példát

A jó weboldal elkészítéséhez nem elég pusztán gyakorlati tudás. Hiszen nem csak az a fontos hogy hogyan készítjük el a weboldalunkat, hanem az is hogy mit teszünk rá, milyen designe-t választunk, stb. Ehhez pedig tisztában kell lennünk az olvasók igényeivel, azzal hogy mi ragadja meg a figyelmüket, milyen információkat jegyeznek meg, stb. Ezzel tudjuk irányítani őket, hogy megtalálják azokat a tartalmakat, amiket szeretnénk hogy megtaláljanak. Így bírhatjuk őket kattintásra, olvasásra, vagy akár egy termék/szolgáltatás megvásárolására.

Vannak nagyon jó irodalmak erről a témáról. Rengetegen kutatták már a kérdést, rengeteg aspektusát vizsgálták már, így nem is halmoznak el titeket itt és most mindenféle tartalmak linkjeivel. Nem is lenne értelme, mert nem lehet két mondatban összefoglalni az egészet úgy, hogy az mindenkinek hasznos legyen. Ugyanakkor ösztönzök mindenkit, hogy keressen rá azokra a témákra, amire szüksége lehet.

Addig is, nézzünk egy jó példát. Egy példán keresztül ugyanis sokkal egyszerűbben és szemléletesebben be lehet mutatni, mit szeretne az olvasó látni. Vegyünk tehát egy elektromos fűtéssel foglalkozó weboldalt, és nézzük meg, mit vesz észre a vásárló.

Bevallom, engem is megfogott az oldal, amikor elkezdtem gondolkozni a fűtési rendszerem lecserélésén. Mert minden információ megtalálható amire szükségem lehet, és tényleg meg tud győzni, hogy az elektromos fűtés a legjobb megoldás amit csak választhatok. Végül én is az elektromos padlófűtés mellett döntöttem. Nézzük is meg, hogy miért.

Először is fontos a figyelem felkeltés. Legfelül világosan be van mutatva, hogy miről is van szó. És már itt megkezdődik a vásárló meggyőzése. A 15 év garancia tényleg nagyon csábítóan hangzik. Lefelé görgetve pedig találhatunk egy leírást arról, ez mit is takar. Az elektromos fűtés amorf fűtőszálai igazán hosszú élettartamúak, nagyon ritkán romlanak el. Ha mégis elromlanak, a cserélésük egyszerű és nem is túl költséges. Tehát ez a 15 év garancia nem csalás, nem ámítás, ha ezt a fűtési megoldást választjuk, valóban minimum 15 évre előre tudunk tervezni vele.

Ez után megkezdődik a fontos információk részletes leírása. Mindenki az árra kíváncsi, így ez kerül előre. A pontos ár viszont csak pontos adatok ismeretében mondható meg, hiszen sok dologtól függ. Legyen az a méret, a termosztátok száma és elhelyezkedése, az állandó berendezési tárgyat, vagy a szükséges fűtőszőnyegek mérete, minden részletesen le van írva és meg van indokolva. Így az olvasó azt érezheti, megérti a témát és ezzel átlátható ésracionális döntést hoz, amikor az elektromos fűtést választja.

Aztán az elektromos fűtés részletes bemutatása következik. Az amorf fémötvözetnek rengeteg előnye van. Kivételesen kopásálló, nagy hatásfokon működik, ugyanakkor alacsony az üzemelési hőmérséklete. Ez azt jelenti, hogy nem kell semmilyen káros égéstermékre számítani, nem úgy, mint a hagyományos konvekciós rendszereknél. Nincs szénmonoxid, nincs forró felület, ahol megégethetjük magunkat… Az elektromos fűtés ráadásul sokkal egészségesebb is. Mert nem kavarja fel a pont, amit így nem lélegzünk be.

Az üzemeltetési költségektől sem kell félni, több ok miatt. Egyrészt a sugárzó hővel működik a berendezés, ami azt jelenti, hogy nem a levegőt melegíti fel, hanem közvetlenül adja át az energiát a szobában lévő berendezéseknek. Így sokkal hatékonyabb, mert kevésbé veszik el a meleg. Ezen kívül, alacsonyabbra tudjuk állítani a termosztátot, akkor is kellemes meleg lesz. A rendszert nem kell karbantartani sem ellenőrizni, így ezeknek a költségeit is megspórolhatjuk. Az elektromos fűtés beszerelés messze sokkal olcsóbb bármilyen másik fűtési rendszer kiépítésénél. Ha pedig napelemet is beszerzünk mellé, akkor verhetetlen kombinációt alkotnak.

Ezek az információk mind megtalálhatóak a honlapon. Nem kell kattintani, sem keresgélni. Ezért javaslom nektek is egy ilyen felépítést, mert ezzel hatékonyan meg lehet győzni az oldalra tévedőket. Mit is mondhatnék? Engem meggyőztek.