Mi köze a nitrogén palacknak a honlapkészítéshez? És hol hasznos még?

A honlapkészítés az egyik első olyan szakmák egyike, ami nem a fizikai térben történő dolgok létrehozásából áll. A honlapkészítés mellett a klasszikus programozás, szoftverfejlesztés már létező szakma volt, ám a számítógépek első korszakában ez egy szűkebb szakmai rétegnek számított. És amint beköszöntött az internet kora, úgy növekedett robbanásszerűen a számítógép ipar, és lett szükség weboldal készítőkre, hiszen minden valamirevaló cég, és vállalkozás, szervezet, bárki aki valamit is csinál ezen a bolygón, annak idővel weboldalra lett szüksége ahhoz, hogy igazán tudjon érvényesülni.

Ám érdekes módon semmilyen honlapot nem lehetne készíteni nitrogén nélkül. Hogy miért? Mert a számítógépek gyártásánál nitrogént szoktak használni. A mikroáramkörök gyártásának ma már elengedhetetlen kelléke a nitrogén gáz, és nitrogén palack, ugyanis a nitrogén egy stabil, nem mérgező és nem éghető gáz, ezért is váltotta le a halogénezett szénhidrogéneket az áramkörök gyártásánál, ugyanis azoknál sokkal környezetkímélőbbek. És hol lehet egyébként nitrogén palackot venni? Például ezen a helyen. Szóval ha bármilyen módon nitrogénhez szeretnél jutni, akkor egy ilyen gázcseretelepen keresztül simán be tudod azt szerezni. Ha mondjuk az élelmiszeriparban tevékenykedő céged van, ott is használnak nitrogén palackot, az élelmiszerek frissességének megtartásához.

nitrogén palack

Ezen kívül egyébként még LCD képernyők gyártásánál is használják, tehát nem csak a számítógép maga, de még a monitorok nagy része is függ a nitrogéntől, szóval nitrogén nélkül nehéz dolgunk lenne az elektronika területén. Arról nem is beszélve, hogy a földi levegő 78%-a is nitrogén, mi sem bizonyítja jobban a nitrogén ártalmatlanságát.

Ha úgy adódik, hogy ilyen nitrogén palackot kell vásárolnod, akkor lehetőséged van sok különböző méretből választani.

A legkisebb, kis aranyos 5kg-s palack, ami 1m3 nitrogént tartalmaz, és van a legnagyobb 50 literes is, ami már 10 köbméter nitrogént rejt. Ezek között még 4 egyéb méretű palack van, tehát egészen biztos, hogy mindenki, aki a munkája során nitrogén gázt használ, az találni fog olyan kiszerelést, ami számára megfelelő lehet.

Ez eddig gondolom érthető, de mégis hogyan zajlik egy ilyen palack vásárlása? A legkényelmesebb ebben az, hogy ha ettől a „futárcégtől” rendeled a palack cseréjét, akkor neked nem kell egy gázcseretelepre elmenned és ott kivárni a sorod, aztán hazamenni a kicserélt palackkal, hanem csak simán felhívod a céget és megrendeled a szolgáltatást úgy, mintha az irodába rendelnéd a kaját ebédszünetben.

A szállítási idő változó, ám az borítékolható, hogy pár napon belül történik meg, sőt, nem egyszer fordult elő olyan, hogy már aznap létrejött a csere, amikor meg lett rendelve a szolgáltatás.
Ehhez persze szükség van a vásárló rugalmasságára is, akkor lesz a legnagyobb esélye a gyors vásárlásnak, ha nem csak a cégnek van kapacitása a szállításra, de a vásárló is éppen rendelkezésre áll. Szóval sose felejtsd el, ha valaha nitrogén palackra lenne szükséged, akkor nem kell neked rohanni utána a nagyvilágba, hanem simán elhozzák oda, ahova kéred.