A neten találtam rá az új bőrtáskámra

Amióta webfejlesztéssel foglalkozom, kicsit kritikusabban nézem a weboldalakat. Ez fontos azért is, hogy tudjam, én milyen hibát ne kövessek el, illetve ha valamelyik weboldalt jónak találom, akkor az inspirálóan hat rám. Néha viszont megesik, hogy a nézelődésem kicsit más irányba tereli szándékaimat. Így volt ez a múltkor is, amikor egy bőr férfi táska megrendelése lett a webes portyám eredménye.

Arra már nem is emlékszem, hogy milyen weboldal készítésére kértek fel, mert nem volt egy nagy kihívás. Sőt, annyira nem éreztem sem magában a cégben, sem a témájában semmi különlegeset, hogy végül teljesen más típusú oldalakat kezdtem el nézegetni. Már nem kutatómunkaként, hanem csak időtöltésként. Ez van, amikor unok egy projectet. Sok különböző témájú weboldalt böngésztem át, a blogoktól kezdve a webáruházakig akadt minden. Számtalan oldalról ordított, hogy megpróbálnak valamilyen terméket eladni az arra járóknak, és nincs is ezzel baj, csak egyszerűen egyik sem érdekelt. Aztán ráakadtam a Bagbox weboldalára, ami tele van táskákkal. Ez valamiért érdekesebben hangzott, hiszen a táska egy olyan dolog, amire szükség van a hétköznapokban.

El is gondolkodtam azon, hogy na, ha már itt járok, és amúgy is közeleg a karácsony, nekem meg nincsen semmi kreatív ötletem, mi lenne, ha mindenki táskát kapna? Kicsit furcsán hangzik, tudom, de a családom szinte minden tagja igazi táskagyilkos, még nem sikerült megtalálniuk azt, ami nem megy szét náluk hónapok alatt. Először persze arra gondoltam, hogy csak magamnak rendelek, és letesztelem, hogy nekem mennyire válik be, illetve hogyan reagál rá az én táskagyilkos családom.

Ki is néztem magamnak egy vagány bőr férfi táskát. Mivel nagyon hirtelen ötlet volt, ezért még aludtam rá egy napot. Reggelre sem sikerült szabadulni a táska gondolatától, ezért végül megrendeltem. Pár nap múlva meg is érkezett, és gondoltam, hogy na, eljött a teszt ideje! Az első napokban még csak pár helyre mentem el az új táskámmal, és úgy tűnt, hogy nem éri semmilyen szerencsétlenség, ráadásul elég strapabíró darabnak is tűnt. A közös vasárnapi családi ebédre is vittem magammal, és egyből ki is szúrta a család.

Képzelhetitek, hogyan néztek, hiszen egy olyan családban, ahol egy táska sem hosszú életű, már-már komikusan hat egy teljesen új táskával betoppanni. Az új bőr férfi táska pedig nagyon vonzotta a tekinteteket. Máris záporoztak felém a „Nőiben is van ilyen?” „Honnan van?” „Érte már valamilyen baleset?” kérdések, amit jó jelnek vettem, mert ez azt jelentette, hogy a többieket is érdekli a bőr táska téma. Ebéd közben elmeséltem, hogyan akadtam rá a Bagbox oldalára, és hogy mi célból rendeltem meg ezt a bőr férfi táskát. Tehát lelőttem a poént, és elmondtam, hogy ha beválik, innen rendelek nekik karácsonyra. Díjazták az ötletet, és mondták, hogy nem baj, ha már tudják, mit kapnak, legalább addig lesz idejük kinyírni mostani táskájukat. Mondtam nekik, hogy nyugodtan kinézhetik maguknak, melyiket szeretnék, mert nekem eddig nem volt negatív élményem a táskámmal.

Az ebéd után szépen össze is szedtük, ki melyik táskát szeretné, én pedig otthon bátor voltam, és megrendeltem mindenki karácsonyi ajándékát. Ismét hamar megérkezett a rendelés, már csak a karácsonyt kellett kivárni. Ez ugye a nehezebb része, de végül csak elrepült az idő.

Miután megvolt a karácsonyi ajándékozás, mindenki forgatgatta új táskáját, és elégedettnek látszottak. Én pedig büszke voltam magamra, amiért rátaláltam a Bagbox oldalára, és rendeltem magamnak egy bőr férfi táskát, ami azóta is remek állapotban van. Hogy mi lett a többiek táskájának sorsa, az már egy másik történet, de azt bátran ki merem jelenteni, hogy most egy ideig biztosan nem lesz szükség táskacserére!