A jól szerkesztett weboldal = gyors ajándékvásárlás

Amikor gyermekemnek, aki óriási Peppa malac rajongó, valamilyen játékot szerettem volna vásárolni születésnapjára, rábukkantam egy játékokkal foglalkozó weboldalra, aminek felépítése nagyon jó és átlátható.

Azért találom jónak, mivel a termékeik külön kategóriákra vannak osztva, és azokat is külön alkategóriákba sorolják, így pl. ha a szabadtéri játékokat választjuk, megjelenik több fül is amire rákattinthatunk, így ha a strandcikkeket vásárolna, azon belül is kiválaszthatja a kerti medencék vagy az úszógumik, karúszók kategóriát.

Minden oldalon további szűrőket is alkalmazhatunk, így az úszógumik kategóriában is választhatunk, hogy lányoknak vagy fiúknak keresünk, a korcsoportot is kiválaszthatjuk, pl. ha 5 éves gyermekünk van, akkor 5 éves kortól, azonban érdemes az ennél 1-2 évvel fiatalabb korosztályt is kiválasztani, ha nagyobb választékra vágyunk. A gyártók kiválasztása is egy lehetséges opció, valamint a mesehősök közül is kijelölhetjük, akiket gyermekünk preferál.

Így kerestem én is, célirányosan, szűrők segítségével. Rákattintottam a mesehősök kategóriára, majd ezt követően a Peppa Malac fülre. Ugyan beírhattam volna a keresőbe is, hogy peppa malac játékok, vagy csak peppa, úgy is egy hosszú listát kapunk tele a híres malaccal és a vele alkotott játékokkal.

Gyermekemnek így találtam kb. 5 perc alatt, tökéletes születésnapi ajándékot. Kosárba raktam, megrendeltem, majd pár napon belül meg is érkezett a kiválasztott játék.